Den lokala puben

Har du en favoritpub? Du vet stället där du går ibland för att ta en öl med några kompisar och kanske avsluta med en hamburgertallrik. Kort sagt en trevlig kväll. Den vanligaste metaforen jag hade för The ERICADE Network var just ”den lokala puben”. Det var menat att vara en livlig debatt vänner emellan där alla kunde var med i diskussionen och ha det bra.

Det var en lite egendomlig metafor givet att jag på den tiden var helnykterist och aldrig hade satt min fot i en riktig pub. Men jag hade ändå en bild av en pub kanske tagen från ett avsnitt av TV-serien ”Skål”. Det var snack i glada vänners lag och alltid hände det någonting kul.

Sanningen var att vi var ganska nära en sådan situation. Det var kanske 40-60 personer som var någotsånär aktiva och av dessa 5-8 personer som höll igång diskussionerna hela tiden. Dessa personer loggade in flera gånger dagligen och hade åsikter om allting. En kille ringde från Jönköping och använde ett program för att skriva texterna hemma och sedan ladda upp dem för att inte dra på sig stora telefonräkningar. Men han skrev ändå stora mängder inlägg och var med i alla diskussioner. Andra kom med ett inlägg då och då eller kom in med något inflikat fakta när det behövdes.

Vi hade folk som deltog i våra musiktävlingar och folk som skapade ascii-art i våra tävlingar för sådant. En kille drev sin egen nation i ett av våra möten och det fanns även ett möte där punkare möttes.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.