Tillbaka till år 2000

Jag gjorde ju en image från BBS-datorns gamla hårddisk för några veckor sedan, men kunde inte få den att fungera i WinUAE. Idag kom jag på varför. Jag hade trott att felet berodde på hur hårddisk-kontrollern fungerade. Den presenterade PCMCIA-slotten med en fakedisk som startade och lämnade över till den riktiga disken. Men faktum är att RDB-imagen fungerar ändå i WinUAE. Man måste bara välja Auto-IDE som controller. Sen startar den snällt. Här är några vyer från den i stort sätt orörda BBS:en.

2000-1

Man kan se att jag har loggat in två gånger 2001. Det var när jag första gången efter nedstängningen  gjorde en kopia på BBS:en och modularean. Det som är intressant är att datumen är rätt manglade. Detta beror på att tio senaste-listan helt enkelt inte hanterar datum efter år 2000. Detta fel har jag rättat i den BBS:en som nu är uppe och snurrar.

Här är de sista användarna att logga in år 2000 innan BBSen stängde. De två sista posterna är 2001-12-14 när jag som sagt kopierade filer från basen första gången jag räddade data från den. Då hade jag ett nollmodem mellan Jezebel (basdatorn) och en PC med Windows. Om jag minns rätt gick allting i hastigheten 57600 bps, så det tog nog en hel del timmar att få över allting!

Och så ännu en skärmdump med inloggningar.  Som synes är det min hårt prövade Cosysop och några enstaka användare som utgör hela aktiviteten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.