Bog med prickar

En historia ur denna BBS förflutna.

Om man är en helt ny användare som inte ännu validerats, har man på denna BBS status 0. Då är det inte mycket man kan göra. Det går inte att skriva i möten eller köra de flesta spelen. Däremot kan du skicka meddelanden till alla användare. (Eller man kunde göra det i alla fall)

Någon gång på det glada 90-talet ringde någon in och skapade en användare. Direkt efter det, började han skicka en mängde privata meddelanden till folk där han skrev ”Jag är bog med prickar”. Detta eftersom han (jag antar att det är en han) inte lyckats få åäö att fungera. Men för att vara ett troll, var han riktigt roande. Jag raderade användaren och byggde en ”wrapper-funktion” över brev-kommandot och såg till att nya användare bara kunde maila mig och inte andra.

Det är ju faktiskt kul när trollen är så kreativa att de kan komma runt begränsningarna i systemet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.