Baserna från förr

Antalet baser som funnits har gått från ett fåtal i början på 1980-talet till ett fåtal på 2010-talet. Men mellan dessa år har det funnits väldigt många baser och det kanske inte är så konstigt. Många ville driva en egen lite plats där de kunde utveckla det hela själva och ha användare som skrev texter och laddade upp och ner filer.

Bilden ovan är The ERICADE Networks utlogg anno 1995. Listan visar huvudsakligen de baser som också gjorde reklam för oss. De var rätt många till antalet och det kunde gå en hel kväll att sitta och ringa upp dem. Tyvärr finns det ingen historieskrivning för att minnas dem. De flesta har gått vidare och glömt bort verksamheten. Jag minns helt ärligt inte mycket av vad jag skrev eller vad som diskuterades. Det var ganska blandat det jag minns.

Runt 1997 började utbudet att minska. Utloggen trimmades ständigt på nedlagda baser och det var ju inte så konstigt kanske med tanke på hur saker och ting ändrades. Nikom BBS, själva navet i Nikomvärlden, lades ner 1997.

Raden längst ner i bilden förtjänar en förklaring. Jag muckade från militärtjänstgöringen 1995 nästan ett år i gröna kläder. Någon gång under tjänstgöringen satte jag upp ett skript som rapporterade hur många dagar jag hade kvar och min status. Det fanns ju ett antal smeknamn på oss rekryter beroende hur många dagar man hade kvar. Halva tiden kallades man ju ”SOLIS” (Så oändligt långt innan slut) och till sist var man bara en ”fri man”.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.